ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   Akdeniz Ateşi için bitkisel kürler Akdeniz Ateşi için bitkisel çözüm akdeniz ateşi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=148108)

Prof. Dr. Sinsi 06-24-2012 10:52 PM

Akdeniz Ateşi için bitkisel kürler Akdeniz Ateşi için bitkisel çözüm akdeniz ateşi
 
Akdeniz Ateşi için bitkisel kürler

Akdeniz Ateşi için bitkisel çözüm

akdeniz ateşi bitkisel tedavisi



Aralıklı olarak karın ve göğüste meydana gelen ağrı ve ateşle kendisini gösteren bir hastalıktır. Genelde 1-15 yaşları arasında görülür.


Lahana, pırasa, maydanoz, tere, roka, kereviz, enginar ve mevsimlik taze sebze ve meyveler, bakliyat türü gıdalar bol yenir. Temiz, rahat bir ortamda, aşırı yorulmadan stresten, üzüntüden uzak durulur. Banyo, spor, temiz hava, iyi bir tedavidir.


Ağır yiyecekler, sanayi ürünleri, hamur işi, kızartma, pasta, yağlı tatlılar, sigara, alkol, asitli içeceklerden uzak durulmalıdır.


1. Tarif:


1 kg bal

1 kg keçiboynuzu pekmezi

1 kg üzüm pekmezi

100 gr polen

100 gr arı sütü

100 gr üzerlik tohumu

100 gr ravent kökü

100 gr deve dikeni tohumu

100 gr zencefil

100 gr zerdeçal

10 gr çörek otu

tamamı karıştırılıp macun yapılır. 3 öğün aç karnına 1'er yemek kaşığı yenilir.


NOT: Tansiyonu yükseltebilir.


2. Tarif:


200 gr demirhindi

2 lt suda kaynatılıp suyu süzülür. Su yerine aç veya tok karnına içilir.


3. Tarif:


Karabaş otu çiçeği

Biberiye yaprağı

Söğüt yaprağı

Aynı safa çiçeği

aynı miktarda karıştırılıp 2 su bardağı kaynar suya 2 yemek kaşığı konulup 10 dakika demlenir. Aç ve tok karnına çay yerine, su yerine içilir.


4. Tarif:


1 kg dut pekmezi

2 kg bal

50 gr saf arı sütü

50 gr çörek otu

50 gr ısırgan otu

50 gr kebabiye

50 gr polen

50 gr zerdeçal

50 gr zencefil

50 gr havlıcan

50 gr karanfil

50 gr deve dikeni

50 gr ravent kökü

50 gr sarı sabır (aluevera)

Tamamı dövülüp macun yapılır. 3 öğün aç karnına 1 bardak ılık süt, kara üzüm suyu veya meyve suyuna karıştırılıp 1'er yemek kaşığı yenilir.


NOT: Tansiyonu yükseltebilir.


5. Tarif:


Kırk kilit otu

Kantaron çiçeği

Papatya

Hatmi çiçeği

Lavanta

Aynı miktarda karıştırılıp 2 su bardağı kaynar suya 2 yemek kaşığı konulup 10 dakika demlenir. Aç ve tok karnına içilir.


6. Tarif:


Biberiye

Mentollü nane

Karabaş otu çiçeği

Söğüt yaprağı

Okaliptus yaprağı

eşit miktarda karıştırılıp 2-3 su bardağı kaynar suya otların karışımından 2 yemek kaşığı konulup 10 dakika demlenir. Bal ve limon karıştırılarak içilir.


7. Tarif:


50 gr kebabiye

50 gr günlük sakızı

50 gr turp tohumu

50 gr deve dikeni tohumu

50 gr zencefil

50 gr havlıcan

50 gr karanfil

100 gr polen

100 gr saf arı sütü

2 kg bala karıştırılıp macun yapılır. 3 öğün aç karnına 1 bardak ılık süte veya üzüm suyuna 1'er yemek kaşığı karıştırılıp yenir.


8. Tarif:


50 gr kereviz tohumu

50 gr keten tohumu

50 gr tarçın

50 gr pırasa tohumu

50 gr mastika

50 gr ısırgan tohumu

100 gr polen

100 gr arı sütü

2 kg andız veya dut veya üzüm pekmezine karıştırılıp macun yapılır. 3 öğün aç karnına 1 bardak ılık süte veya üzüm suyuna 1'er yemek kaşığı karıştırılıp ye


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.