|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bitkiler, bulgurun, faydaları, mutfağının, türk, vazgeçilmezleri, yemekler, şifali, şifalı |
![]() |
Şifali bitkiler Bulgurun Faydaları Şifalı yemekler Türk mutfağının vazgeçilmezleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şifali bitkiler Bulgurun Faydaları Şifalı yemekler Türk mutfağının vazgeçilmezleriŞifali bitkiler Bulgurun Faydaları Şifalı yemekler Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden olan bulgur yemeklerinin bilinin bazı faydaları dışındaki özelliklerini burada bulabilirsiniz ![]() * Folik asit, anneler için önemli olduğu kadar bebeklerin gelişimi için de önemlidir ![]() *Bulgur sarı veya biraz daha esmer bir tonda renklere sahip olabilir, rengi açıldıkça daha çok soyma işlemi geçirdiğinden besin değeri düşmektedir ![]() *Bağışıklık sistemini güçlendirir ![]() *Kansere karşı koruyucu özelliktedir ![]() *B vitamini deposudur ![]() *İçerdiği B1 vitamini, sinir ve sindirim sisteminin güçlenmesine yardım eder ![]() *Çinko, magnezyum ve krom gibi mineraller içerir ![]() *Günlük lif ihtiyacı 1 tabak bulgurla karşılanabilir ![]() *Yüksek miktarda lif içerdiği için bağırsakların çalışmasını sağlar ![]() *İçerdiği folik asit, anne karnındaki bebeğin zeka gelişimi üzerinde etkilidir ![]() *Kan şekerini yükseltmez ![]() *Şeker hastalarına iyi gelir ![]() *Kilo aldırmaz ![]() *Hazmı kolaylaştırır ![]() *Hamilelikte bol bol yenilmesi, folik asit alımı açısından önemlidir ![]() ![]() * Kan şeker düzeyinde çok fazla dalgalanmalara yol açmaz ![]() * Bağırsak ve kalp-damar sağlığı üzerinde olumlu etkileri vardır ![]() * Fakat hemen önemli bir hatırlatmada bulunalım ![]() *Potasyum içeriği yüksek olduğu için, böbrek hastalarında, kanda potasyum değerlerinin yüksek olduğu dönemlerde tüketilmesi uygun değildir ![]() ![]() *Bulgur lif içeriği yüksek olan bir besindir ![]() ![]() *Bulgurun içeriğindeki potasyum oranı yüksek olduğundan böbrek hastalarının kanında potasyum değerleri yükseldiği zaman tüketilmemesi gerekmektedir ![]() *Yapısında folik asit de bulunduğu için hamile kadınların tüketmesi önemlidir ![]() "Besin kalitesi kuru baklagiller ile birlikte kullanıldığı zaman daha çok artar' ![]() |
![]() |
![]() |
|