ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   Şifali bitkiler Bulgurun Faydaları Şifalı yemekler Türk mutfağının vazgeçilmezleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=147529)

Prof. Dr. Sinsi 06-25-2012 12:28 AM

Şifali bitkiler Bulgurun Faydaları Şifalı yemekler Türk mutfağının vazgeçilmezleri
 
Şifali bitkiler

Bulgurun Faydaları

Şifalı yemekler


Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden olan bulgur yemeklerinin bilinin bazı faydaları dışındaki özelliklerini burada bulabilirsiniz.






* Folik asit, anneler için önemli olduğu kadar bebeklerin gelişimi için de önemlidir.

*Bulgur sarı veya biraz daha esmer bir tonda renklere sahip olabilir, rengi açıldıkça daha çok soyma işlemi geçirdiğinden besin değeri düşmektedir.

*Bağışıklık sistemini güçlendirir.

*Kansere karşı koruyucu özelliktedir.

*B vitamini deposudur.

*İçerdiği B1 vitamini, sinir ve sindirim sisteminin güçlenmesine yardım eder.

*Çinko, magnezyum ve krom gibi mineraller içerir.

*Günlük lif ihtiyacı 1 tabak bulgurla karşılanabilir.

*Yüksek miktarda lif içerdiği için bağırsakların çalışmasını sağlar.

*İçerdiği folik asit, anne karnındaki bebeğin zeka gelişimi üzerinde etkilidir.

*Kan şekerini yükseltmez.

*Şeker hastalarına iyi gelir.

*Kilo aldırmaz.

*Hazmı kolaylaştırır.

*Hamilelikte bol bol yenilmesi, folik asit alımı açısından önemlidir. Çünkü, folik asit bebeğin sağlıklı gelişimi için çok önemlidir.

* Kan şeker düzeyinde çok fazla dalgalanmalara yol açmaz.

* Bağırsak ve kalp-damar sağlığı üzerinde olumlu etkileri vardır.

* Fakat hemen önemli bir hatırlatmada bulunalım.

*Potasyum içeriği yüksek olduğu için, böbrek hastalarında, kanda potasyum değerlerinin yüksek olduğu dönemlerde tüketilmesi uygun değildir. Mide şikayetlerini de artırabilir.

*Bulgur lif içeriği yüksek olan bir besindir. Kan şekeri düzeyinde çok fazla dalgalanmalara neden olmaz, bağırsak ve kalp-damar sağlığını koruyucu etkisi vardır.

*Bulgurun içeriğindeki potasyum oranı yüksek olduğundan böbrek hastalarının kanında potasyum değerleri yükseldiği zaman tüketilmemesi gerekmektedir.

*Yapısında folik asit de bulunduğu için hamile kadınların tüketmesi önemlidir.

"Besin kalitesi kuru baklagiller ile birlikte kullanıldığı zaman daha çok artar' .


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.