06-25-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zerdeçal
Zerdeçal
Kullanılan Kısmı: Kökü (toz halinde)
Kullanılışı: 1 gr zerdeçal 1 litre soğuk suda bir taşım kaynatılır Günde 2-3 bardak içilebilir
Mutfakta Kullanılışı: Pirinç pilavı, her türlü makarna ve hamur işlerinde, balık çorbalarında, mayonezlerde kullanılır Ayrıca çiğ olarak rendelenmiş ve beşamel sos ilave edilmiş kereviz salatalarının içine ilave edilebilir Balık çorbası, pilav, kuzu, dana, söğüş ve çeşitli sebzelerde İspanyolların deniz mahsullü ünlü ?paella? sında; Hintlilerin ?curry? adlı baharat karışımında kullanılır
Ek Bilgi: Diğer adı: Hint safranı, safran kökü, sarıboya, zerdeçav, zerdeçöp Hindistan`ın tedavi uzmanlarına göre burun kanamasını önlemek için 1 fincan taze sıcak süt katılır Günde 2 fincan sabah ve akşam yatmadan içilir Çocukların burun kanamasında kullanılacaksa miktar yarıya indirilir
|
|
|