ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   Zerdeçal (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=147039)

Prof. Dr. Sinsi 06-25-2012 01:50 AM

Zerdeçal
 
Zerdeçal





Kullanılan Kısmı: Kökü (toz halinde)

Kullanılışı: 1 gr. zerdeçal 1 litre soğuk suda bir taşım kaynatılır. Günde 2-3 bardak içilebilir.

Mutfakta Kullanılışı: Pirinç pilavı, her türlü makarna ve hamur işlerinde, balık çorbalarında, mayonezlerde kullanılır. Ayrıca çiğ olarak rendelenmiş ve beşamel sos ilave edilmiş kereviz salatalarının içine ilave edilebilir. Balık çorbası, pilav, kuzu, dana, söğüş ve çeşitli sebzelerde. İspanyolların deniz mahsullü ünlü ?paella? sında; Hintlilerin ?curry? adlı baharat karışımında kullanılır.

Ek Bilgi: Diğer adı: Hint safranı, safran kökü, sarıboya, zerdeçav, zerdeçöp. Hindistan`ın tedavi uzmanlarına göre burun kanamasını önlemek için 1 fincan taze sıcak süt katılır. Günde 2 fincan sabah ve akşam yatmadan içilir. Çocukların burun kanamasında kullanılacaksa miktar yarıya indirilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.