Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
biyografisi, diriker, esmeray, gel, kimdiresmeray, tezkere

Esmeray Diriker kimdir?Esmeray Diriker biyografisi,Esmeray Diriker (gel tezkere)

Eski 06-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Esmeray Diriker kimdir?Esmeray Diriker biyografisi,Esmeray Diriker (gel tezkere)

Esmeray Diriker (1950 - 2002)

Esmeray 1950�de Ystanbul'da do?du 1960 yylynda Ystanbul ?ehir Tiyatrosu�na girdi ve Çocuk Bölümü�nde ilk defa sahneye çykty ve 1965 yylyna kadar da burada çaly?ty Daha sonra syrasyyla Dormen, Syrasyyla Avni Dilligil, Özlem, Özlem Ta?delenler, Sezer Sezin Tiyatrolary�nda oyunculuk yapty 1974 yylynda �Mart Bakany� adly oyunla tiyatrolara veda etti
Müzi?e, Neriman Altynda? Tüfekçi�nin yönetti?i koroda amatörce ba?lady 1974�de ilk ve son kez düzenlenen �1 Toplu Y?ne Beste Yary?masy�nda, e?i ?emi Diriker�in bestesi olan �Unutama Beni� ile aldy?y birinci oldu Ayny yyl profesyonel olarak ilk defa Küçük Bebek Belediye Gazinosu�nda sahneye çykty
TRT�nin düzenledi?i yary?mada birinci olmasyna ra?men �Unutama Beni�yi televizyon ekranlaryndan seslendiremeyen Esmeray, bu plaktan sonra yapty?y 45�liklerle de TRT Denetimi�ne takyldy
1977 yylynda yapty?y �Gel Teskere� pla?yyla ikinci çyky?yny yapty Ve sonraki yyllarda da asker ?arkylary söylemeye devam edip halkyn gönlünde sa?lam bir yer edindi Bugüne kadar 9 adet 45�lik, 4 adet LP ve 1 adet kaset (Ka?yt Mendil) çaly?masy yapty, 1986�da sahne çaly?malaryna son verdi �Aly?tyk Artyk� adly TV programynda uzun süre Ay?egül-Ali Atik�le birlikte rol aldy Son olarak 1995 yylynda Nedim Saban Tiyatrosu�nda �Oscar� adly oyun ile tekrar tiyatroya döndü 2000 yylynda yayynlanan �Eski Dostlar� albümüyle tekrar müzik dünyasyn aadym atty Esmeray, yakalandy?y kanserden kurtulamayarak 25 Mart 2002 tarihinde öldü

Gel Tezkere
Gel tezkere, gel tezkere bitsin bu gurbet
Evde baban anan yüzüne hasret
Yolunu gözleyen yarin yüzüne hasret
Bir yyl oldu davul zurna yolcu ettik seni
Duvaryn üstüne astyk yyrtyk resmini
Hiç gam yemem ya? dolsa da görür gözlerim
Vatan borcu namus borcu derim beklerim
Gel tezkere gel tezkere bitsin bu hasret
Evde anan baban yüzüne hasret
Mektup geldi selamyn var ya?ly babana
Bacy karda? muhtar emmi garip anana
Koca öküz, sary dana nasibin almy?
Mektubunda söz etmemi? bir yarin kalmy?
Yolunu bekleyen yarin yüzüne hasret
Çe?melerde odalarda adyn okunur
Okundukça yüre?ime hancer sokulur
Seni anmak günah de?il, kyrk kat ellere
Söyleyemem ben derdimi kendime bile
Evde baban anan bacyn yüzüne hasret

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com