![]() |
Esmeray Diriker kimdir?Esmeray Diriker biyografisi,Esmeray Diriker (gel tezkere)
Esmeray Diriker (1950 - 2002)
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Esmeray 1950�de Ystanbul'da do?du. 1960 yylynda Ystanbul ?ehir Tiyatrosu�na girdi ve Çocuk Bölümü�nde ilk defa sahneye çykty ve 1965 yylyna kadar da burada çaly?ty. Daha sonra syrasyyla Dormen, Syrasyyla Avni Dilligil, Özlem, Özlem Ta?delenler, Sezer Sezin Tiyatrolary�nda oyunculuk yapty. 1974 yylynda �Mart Bakany� adly oyunla tiyatrolara veda etti. Müzi?e, Neriman Altynda? Tüfekçi�nin yönetti?i koroda amatörce ba?lady. 1974�de ilk ve son kez düzenlenen �1. Toplu Y?ne Beste Yary?masy�nda, e?i ?emi Diriker�in bestesi olan �Unutama Beni� ile aldy?y birinci oldu. Ayny yyl profesyonel olarak ilk defa Küçük Bebek Belediye Gazinosu�nda sahneye çykty. TRT�nin düzenledi?i yary?mada birinci olmasyna ra?men �Unutama Beni�yi televizyon ekranlaryndan seslendiremeyen Esmeray, bu plaktan sonra yapty?y 45�liklerle de TRT Denetimi�ne takyldy. 1977 yylynda yapty?y �Gel Teskere� pla?yyla ikinci çyky?yny yapty. Ve sonraki yyllarda da asker ?arkylary söylemeye devam edip halkyn gönlünde sa?lam bir yer edindi. Bugüne kadar 9 adet 45�lik, 4 adet LP ve 1 adet kaset (Ka?yt Mendil) çaly?masy yapty, 1986�da sahne çaly?malaryna son verdi. �Aly?tyk Artyk� adly TV programynda uzun süre Ay?egül-Ali Atik�le birlikte rol aldy. Son olarak 1995 yylynda Nedim Saban Tiyatrosu�nda �Oscar� adly oyun ile tekrar tiyatroya döndü. 2000 yylynda yayynlanan �Eski Dostlar� albümüyle tekrar müzik dünyasyn aadym atty. Esmeray, yakalandy?y kanserden kurtulamayarak 25 Mart 2002 tarihinde öldü. Gel Tezkere Gel tezkere, gel tezkere bitsin bu gurbet Evde baban anan yüzüne hasret Yolunu gözleyen yarin yüzüne hasret Bir yyl oldu davul zurna yolcu ettik seni Duvaryn üstüne astyk yyrtyk resmini Hiç gam yemem ya? dolsa da görür gözlerim Vatan borcu namus borcu derim beklerim Gel tezkere gel tezkere bitsin bu hasret Evde anan baban yüzüne hasret Mektup geldi selamyn var ya?ly babana Bacy karda? muhtar emmi garip anana Koca öküz, sary dana nasibin almy? Mektubunda söz etmemi? bir yarin kalmy? Gel tezkere gel tezkere bitsin bu hasret Yolunu bekleyen yarin yüzüne hasret Çe?melerde odalarda adyn okunur Okundukça yüre?ime hancer sokulur Seni anmak günah de?il, kyrk kat ellere Söyleyemem ben derdimi kendime bile Gel tezkere gel tezkere bitsin bu hasret Evde baban anan bacyn yüzüne hasret |