Sütlü Tatlılar İçin Püf Noktalar.. |
06-22-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sütlü Tatlılar İçin Püf Noktalar..[img]%20sutlu/sehriyeli_sutlu-120x120jpg[/img] 1-Yumurtaları kullanmadan önce buzdolabından çıkarıp en az 1 saat oda sıcaklığında bekletin 2-Sütlü tatlıları hazırlarken vanilyayı en son aşamada ilave edin 3-Her gün 3 adet ceviz yiyin ve tatlılarınızda ceviz kullanın İçindeki yağ beyin hücreleri için çok yararlıdır Ayrıca kolesterolünüzü düşürür ve dengede tutar 4- Satın aldığınız sütün uzun süre dayanması için 1 litre sütün içine 2 çay kaşığı nişasta ilave edin 5-Muhallebi tarzı sütlü tatlıların topaksız olması ve tencerenin dibini tutmaması için sürekli tahta kaşıkla karıştırarak pişirin 6-Geleneksel Ramazan tatlısı olan güllacı üzerine gülsuyu ve nar tanesi serperek de servis yapabilirsiniz 7-Çikolatayı benmari usulü eritirken içine fındık büyüklüğünde tereyağı ilave ederseniz rengi daha parlak olur ve tavaya yapışmaz 8-Çikolatalı soslarda, bitter yerine sütlü çikolata da kullanabilirsiniz 9-Çikolatalı soslara tarçın veya toz karanfil eklemek ayrı bir lezzet verir |
|