ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Sütlü Tatlılar İçin Püf Noktalar.. (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=133898)

Prof. Dr. Sinsi 06-22-2012 02:00 AM

Sütlü Tatlılar İçin Püf Noktalar..
 

http://forumsinsi.net/images/postima...sinsi.net_.jpg [img]%20sutlu/sehriyeli_sutlu-120x120.jpg[/img]

1-Yumurtaları kullanmadan önce buzdolabından çıkarıp en az 1 saat oda sıcaklığında bekletin.

2-Sütlü tatlıları hazırlarken vanilyayı en son aşamada ilave edin.

3-Her gün 3 adet ceviz yiyin ve tatlılarınızda ceviz kullanın. İçindeki yağ beyin hücreleri için çok yararlıdır. Ayrıca kolesterolünüzü düşürür ve dengede tutar.

4- Satın aldığınız sütün uzun süre dayanması için 1 litre sütün içine 2 çay kaşığı nişasta ilave edin.

5-Muhallebi tarzı sütlü tatlıların topaksız olması ve tencerenin dibini tutmaması için sürekli tahta kaşıkla karıştırarak pişirin.

6-Geleneksel Ramazan tatlısı olan güllacı üzerine gülsuyu ve nar tanesi serperek de servis yapabilirsiniz.

7-Çikolatayı benmari usulü eritirken içine fındık büyüklüğünde tereyağı ilave ederseniz rengi daha parlak olur ve tavaya yapışmaz.

8-Çikolatalı soslarda, bitter yerine sütlü çikolata da kullanabilirsiniz.

9-Çikolatalı soslara tarçın veya toz karanfil eklemek ayrı bir lezzet verir.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.