![]() |
Sütlü Tatlılar İçin Püf Noktalar..
http://forumsinsi.net/images/postima...sinsi.net_.jpg [img]%20sutlu/sehriyeli_sutlu-120x120.jpg[/img] 1-Yumurtaları kullanmadan önce buzdolabından çıkarıp en az 1 saat oda sıcaklığında bekletin. 2-Sütlü tatlıları hazırlarken vanilyayı en son aşamada ilave edin. 3-Her gün 3 adet ceviz yiyin ve tatlılarınızda ceviz kullanın. İçindeki yağ beyin hücreleri için çok yararlıdır. Ayrıca kolesterolünüzü düşürür ve dengede tutar. 4- Satın aldığınız sütün uzun süre dayanması için 1 litre sütün içine 2 çay kaşığı nişasta ilave edin. 5-Muhallebi tarzı sütlü tatlıların topaksız olması ve tencerenin dibini tutmaması için sürekli tahta kaşıkla karıştırarak pişirin. 6-Geleneksel Ramazan tatlısı olan güllacı üzerine gülsuyu ve nar tanesi serperek de servis yapabilirsiniz. 7-Çikolatayı benmari usulü eritirken içine fındık büyüklüğünde tereyağı ilave ederseniz rengi daha parlak olur ve tavaya yapışmaz. 8-Çikolatalı soslarda, bitter yerine sütlü çikolata da kullanabilirsiniz. 9-Çikolatalı soslara tarçın veya toz karanfil eklemek ayrı bir lezzet verir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.