06-22-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çatlak Çörek
Süre 50 dk
Kaç Kişilik 4
250 gr margarin
1 Çay bardağı zeytinyağı
1 Su bardağı yoğurt
Yarım kahve fincanı sirke,tuz
1 Kahve fincanı maden suyu
1 Paket kabartma tozu
1 Adet yumurta
Aldığı kadar un
İçi için:
100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
150 gr sucuk
Üzrine:
1 Adet yumurtanın sarısı
Susam
Hazırlanışı- Unu ekleyin

- Margarini eritip soğutun

- Derin bir kabın içerisinde margarin,1 çay bardağı zeytinyağı,1 su bardağı yoğurt,yarım kahve fincanı sirke,1 kahve fincanı maden suyu,1 paket kabartma tozu,tuz ve 1 adet yumurtayı karıştırın

- Unu yavaş ysvsş ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın

- Hamuru 24 saat buzdolabında bekletin

- Limon büyüklüğünde parçalar koparıp,bezeler yapın

- Merdane yardımıyla çay tabağı büyüklüğünde açın

- 1 tatlı kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri ve 1 dilim sucuk koyup,kapatın
Yuvarlak şekil verip,tepsiye dizin
- Üzerine yumurta sarısı sürüp,susam dökün

- Keskin bir bıçakla artı şeklinde çizin

- Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin

|
|
|