06-22-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Semsek Böreği
Süre 50 dk Kaç Kişilik 6 Yöntem
Hamur için :
200 gr un
1 Tatlı kaşığı toz maya
1 Tatlı kaşığı tozşeker
1 Tatlı kaşığı tuz
İçi için :
500 gr lor peyniri
100 gr ezilmiş ceviz içi
3 Adet yumurta
Yarım demet taze soğan
50 gr doğranmış yeşil zeytin
Yarım demet maydanoz
1 Tatlı kaşığı kırmızı biber
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Adet yumurta (üzerine sürmek için)
Hazırlanışı  - Toz mayayı, şekerli ılık suda biraz bekleterek kabartın

- Daha sonra un, yumurta, tozşeker ile birlikte yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur haline getirin

- 20 dakika dinlendirin

- Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın

- Merdane ile yarım santim kalınlığında açın

- Harçı için lor peyniri, ceviz içi, kıyılmış taze soğan, maydanoz, kırmızı biber,tuz ve doğranmış yeşil zeytini karıştırın

- Açtığınız hamurun içine koyun

- Kapatıp, kenarlarını bastırın

- Tüm hamurları bu şekilde hazırlayın

- Üzerine yumurta sarısı sürüp, 150 derecelik fırında yarım saat pişirin

- Sıcak olarak servis yapın

|
|
|