![]() |
Yerde Çamur Gökte Yıldızlar.... |
![]() |
![]() |
#1 |
yosun_26
|
![]() Yerde Çamur Gökte Yıldızlar....İkinci Dünya Savaşı sırasında kocam , Kaliforniya'daki Mojave çölüne yakın bir askerî üste görev almıştı ![]() taşındım ![]() ![]() olduğumu hiç hatırlamıyordum ![]() Derken, kocamın Mojave çölünde manevraya çıkmasıyla küçük bir evde tek başıma kaldım ![]() gölgesinde, sıcaklık 52 dereceye kadar yükseliyordu ![]() Etrafımda Meksikalılar ile Kızılderililerden başka kimse yoktu ![]() İngilizce bilmiyorlardı ![]() soluduğum hava kumla doluyordu ![]() O kadar mutsuzdum ki, dayanamayıp annemlere bir mektup yazdım ve baba evine döneceğimi haber verdim ![]() hapishanelerdeki hayatın bile bundan bin kat iyi olduğunu söyledim ![]() Babam mektubuma iki satırla, evet, sadece iki satırla cevap Verdi ![]() satır ki, onları ömrüm oldukça unutamayacağım ![]() satır: İki Adam hapishane parmaklarından dışarı bakıyorlardı ![]() çamurları, öteki gökteki yıldızları görüyordu ![]() O iki satırı defalarca okudum ![]() ![]() AMA çok net uyarısı karşısında, benim durumumda neyin iyi olduğunu keşfetmeye karar verdim: Benim de yıldızlara bakmaya alışmam gerekiyordu ![]() İlk işim, yerli Kızılderililerle ahbaplık kurmaya çalışmam oldu ![]() çabamı boşa çıkarmadılar ![]() ilgilenmem üzerine bana turistlere satmaya yanaşmadıkları en güzel parçalarını hediye ettiler ![]() Sonra, kaktüslerin ve diğer çöl bitkilerinin ayrı ayrı türlerini inceledim ![]() Bozkır hayvanlarını öğrendim, çölde güneşin batışını seyrettim ve çöl kumlarının okyanusun dibi gibi olduğu milyonlarca yıl öncesinden arta kalmış deniz kabuklarını aradım ![]() Bendeki bu büyük değişiklik neden ileri gelmişti? Mojave çölünden mi ? Hayır, çöl daha önce ne idiyse, gene oydu ![]() değişmemişlerdi ![]() ![]() ![]() Böyle yaparken de, üzücü bir tecrübeyi hayatımın en heyecanlı bir macerası haline getirmiştim ![]() ![]() Kendim için kendi ellerimle kurduğum hapishanenin dışarısına bakmış ve en sonunda yıldızları keşfetmiştim ![]() ![]() ![]() Thelma THOMPSON |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
asyaland
|
![]() Güzel bir hikaye Yosun cok saol , bir söz vardır hiç bir sey kötü değildir onu iyi veya kötü yapan bakış acısıdır ;) |
![]() |
![]() |
|