![]() |
çilek Reçeli |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() çilek ReçeliKullanılacak Malzemeler: 1 kilo çilek 1,5 kilo şeker 1 limon suyu Yapılışı: Reçel yapmak için kokulu, pişmeye dayanıklı, iri ve gösterişli çilekler seçilir ![]() ![]() ![]() ![]() İstiflenen çilek ve şekerler bir gece bu şekilde bekletilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : çilek Reçeli |
![]() |
![]() |
#2 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : çilek ReçeliÇilek Reçeli Malzemeler:
Çilek Reçeli Yapılışı Çilekleri ayıklayıp, yıkalaylım ve süzgeçte bekletelim ![]() Tencereye çilekleri koyduktan sonra üzerine toz şekeri ilave edelim ![]() 1 gün ağzı kapalı olarak oda sıcaklığında bekletelim ![]() Bekletme süresinden sonra ocağa alalım ![]() Orta ateşte kaynamaya başladıktan sonra 40-45 dakika kaynatalım ![]() Ara ara üzerinde biriken köpükleri temizleyelim ![]() Limon suyunu ilave edelim ve ocaktan alalım ![]() Çilek Reçelimizi soğuduktan sonra kavanozlara boşaltıp, ağzını sıkıca kapatalım ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|