ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   çilek Reçeli (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=123458)

Şengül Şirin 05-12-2012 05:12 PM

çilek Reçeli
 
1 Eklenti(ler)


http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1336831937

http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1403173242


Kullanılacak Malzemeler:


1 kilo çilek
1,5 kilo şeker
1 limon suyu


Yapılışı:


Reçel yapmak için kokulu, pişmeye dayanıklı, iri ve gösterişli çilekler seçilir. Çilekler önce bir kevgire konur ve daldırma usulü bol suda kum ve çamuru kalmayıncaya kadar yıkanır. Çöpleri, yani sapları dikkatli bir şekilde temizlenir. Sonra bir tencereye bir sıra çilek bir sıra toz şeker olmak üzere yerleştirilir.
İstiflenen çilek ve şekerler bir gece bu şekilde bekletilir. Bu süre için şeker çileklerin suyunu çekerek sulanır. Ertesi sabah tencere ateşe konur. Reçel kaynayarak koyulaşınca limonun suyu ilave edilir ve bir taşım daha kaynatılır. Sonra reçel kuru ve temiz kavanozlara boşaltılır.

Şengül Şirin 06-19-2014 01:21 PM

Cevap : çilek Reçeli
 
1 Eklenti(ler)
Çilek Reçeli

http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1403173242




Malzemeler:


  • 1 kg reçellik çilek,
  • 1 kg toz şeker,
  • Yarım limon.


Çilek Reçeli Yapılışı

Çilekleri ayıklayıp, yıkalaylım ve süzgeçte bekletelim.
Tencereye çilekleri koyduktan sonra üzerine toz şekeri ilave edelim.
1 gün ağzı kapalı olarak oda sıcaklığında bekletelim.
Bekletme süresinden sonra ocağa alalım.
Orta ateşte kaynamaya başladıktan sonra 40-45 dakika kaynatalım.
Ara ara üzerinde biriken köpükleri temizleyelim.
Limon suyunu ilave edelim ve ocaktan alalım.
Çilek Reçelimizi soğuduktan sonra kavanozlara boşaltıp, ağzını sıkıca kapatalım.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.