![]() |
Çeşnili Tavuklu Krep Bohçası |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Çeşnili Tavuklu Krep BohçasıÇeşnili Tavuklu Krep Bohçası Çeşnili Tavuk Krep Malzemeler 2 Adet doğranmış tavuk gögsü 1 kahve fincan haşlanmış bezelye 1 kahve fincan haşlanmış mısır 1 Adet doğranıp haşlanmış havuç 8 Adet haşlanmış mantar Maggi otlu çeşni Hamuru için 2 yumurta 2 Su bardağı süt 2 yemek kaşığı un biraz sıvıyağ ![]() Beşamel sos için 2 Bardak süt 2 yemek kaşığı un yarım cay bardağı sıvı yağ 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri tuz karabiber ![]() Çeşnili Tavuk Krep Tarifi Derin bir kapta yumurtaları sütü unu karıştıralım ve bir bulamaç hazırlayalım ![]() ![]() Diğer tarafta tavuk etlerimizi bir tencereye alıp üzerine otlu çeşnili maggi ilave edelim ve suyunu çekene kadar pişirelim sonra haşlanmış sebzelerimizide tavuğumuza ekleyelim ve bir kenara alalım ![]() Başka bir kapta beşemal sos için ilk önce yarım çay bardağı sıvıyağ koyup 2 yemek kaşığı unu ekleyelim ve rengi değişmeden biraz kavuralım sonra sütü tuzu ve birazda karabiber ilave edip muhallebi kıvamından biraz daha akışkan bir hamur eldeedelim kaynamaya başlayıncaya kadar devamlı karıştıralım kaynadıktan sonra ocağın altını kapatalım ama muhallebinin kabuk tutmaması için arada karıştıralım ve sonra 2 kepçe alıp tavuklu sebzelerle karıştıralım biraz soğmasını bekleyelim ![]() ![]() Düz bir zemin üzerine pişirdiğimiz krepten 1adet alalım ortasına kaşık yardımı ile tavuklu harçtan bol bir şekilde koyalım sonra ilk önce iki kenarını kapatalım sonrada üzerlerine kalan iki kenarı kıvıralım ve bir borcam tepsisine katladığımız yerler altta gelecek şekilde dizelim tüm krepleri bu şekilde bitirdikten sonra üzerlerine Beşemal sosumuzu dökelim daha sonrada rende kaşar peynirlerimizi bolca serpiştirip üstten ısıttığımız fırınımızda kaşar peynirler kızarana kadar bekletelim sonra servis edelim
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|