ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Çeşnili Tavuklu Krep Bohçası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=121019)

Şengül Şirin 11-13-2011 02:43 PM

Çeşnili Tavuklu Krep Bohçası
 
1 Eklenti(ler)
Çeşnili Tavuklu Krep Bohçası


Çeşnili Tavuk Krep Malzemeler




http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1321184500


2 Adet doğranmış tavuk gögsü
1 kahve fincan haşlanmış bezelye
1 kahve fincan haşlanmış mısır
1 Adet doğranıp haşlanmış havuç
8 Adet haşlanmış mantar
Maggi otlu çeşni

Hamuru için

2 yumurta
2 Su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
biraz sıvıyağ.

Beşamel sos için

2 Bardak süt
2 yemek kaşığı un
yarım cay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
tuz karabiber.


Çeşnili Tavuk Krep Tarifi

Derin bir kapta yumurtaları sütü unu karıştıralım ve bir bulamaç hazırlayalım . Yayvan bir tava içinde yarım yemek kaşığı sıvıyağ koyup hazırladığımız hamur dan bir kepce yardımı ile yuvarlak bir hamur pişirelim fazla kızarmadan iki tarafını pişirip bir tabağın içine alalım ve tüm hamurları bu şekilde pişirelim.
Diğer tarafta tavuk etlerimizi bir tencereye alıp üzerine otlu çeşnili maggi ilave edelim ve suyunu çekene kadar pişirelim sonra haşlanmış sebzelerimizide tavuğumuza ekleyelim ve bir kenara alalım.

Başka bir kapta beşemal sos için ilk önce yarım çay bardağı sıvıyağ koyup 2 yemek kaşığı unu ekleyelim ve rengi değişmeden biraz kavuralım sonra sütü tuzu ve birazda karabiber ilave edip muhallebi kıvamından biraz daha akışkan bir hamur eldeedelim kaynamaya başlayıncaya kadar devamlı karıştıralım kaynadıktan sonra ocağın altını kapatalım ama muhallebinin kabuk tutmaması için arada karıştıralım ve sonra 2 kepçe alıp tavuklu sebzelerle karıştıralım biraz soğmasını bekleyelim..
Düz bir zemin üzerine pişirdiğimiz krepten 1adet alalım ortasına kaşık yardımı ile tavuklu harçtan bol bir şekilde koyalım sonra ilk önce iki kenarını kapatalım sonrada üzerlerine kalan iki kenarı kıvıralım ve bir borcam tepsisine katladığımız yerler altta gelecek şekilde dizelim tüm krepleri bu şekilde bitirdikten sonra üzerlerine Beşemal sosumuzu dökelim daha sonrada rende kaşar peynirlerimizi bolca serpiştirip üstten ısıttığımız fırınımızda kaşar peynirler kızarana kadar bekletelim sonra servis edelim


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.