08-23-2011
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Kış Çorbası
Kış Çorbası
Süre 40 dk
Kaç Kişilik 4

Malzemeler
- 3 Çorba kaşığı tereyağı
- 3 Çorba kaşığı un
- 2 Çorba kaşığı salça
- 5
5 Su bardağı su
- 1 Su bardağı süt
- 2-3 Çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz, karabiber
Hazırlanışı
- Tereyağından iki 2 çorba kaşığı alarak üzerine unu ilave edin

- Orta hararetli ateşte, un sararana dek sürekli karıştırarak kavurup, kenarda bekletin

- Ayrı bir kapra, kalan tereyağı ile salçayı birlikte 2-3 dakika kavurup, ateşten alın

- Tekrar ocağa aldığınız kavrulmuş unun içine, azar azar 5
5 su bardağı suyu ilave ederek topaksız kıvama getirin
- Üzerine tereyağında kavrulmuş salçayı, tuzu ve karabiberi ekleyip sürekli karıştırarak çorbayı pişirin

- Çorba koyulaşmaya başladığında üzerine sütü döküp, bir taşım kaynatın

- Ateşten alıp, kaselere aktarın

- Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpip, servis yapın

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|
|