Sarmısaklı Dip |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Sarmısaklı DipSarmısaklı Dip Hazırlaması kolay olan sarımsak dip tarifi 10 kişilik ![]() Malzemeler
2 baş sarmısağı diş diş ayırıp soymadan, uç kısımlarını 1 cm kalınlığında kesin Kestiğiniz yüzeylere zeytinyağı damlatın Sarmısak dişlerini kesilmiş uçları yukarı gelecek şekilde alüminyum folyoya dizip sarın Önceden 200 derece ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirin Folyadan çıkartıp ılımaya bırakın ve yumuşamış içleri sıkıp çıkartın Domatesleri ince ince kıyın Cevizleri hafif ateşte pembeleştirin Soğuyunca derin dondurucu torbasına koyun, merdane yardımı ile üzerinden geçerek ufalayın Beyaz peyniri ufalayın, taze kutu peyniri, sarmısak ve 4 yemek kaşığı kremşantiyi katın Mikserde düzgün bir karışım oluncaya kadar karıştırın Ceviz, domates ve kekik ilave edip yedirin Ekmek üzerine sürüp servis yapın![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|