ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Sarmısaklı Dip (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=119598)

Şengül Şirin 08-06-2011 10:01 PM

Sarmısaklı Dip
 
Sarmısaklı Dip

Hazırlaması kolay olan sarımsak dip tarifi 10 kişilik.


Malzemeler
  • beyaz peynir 200 gr.
  • yağsız taze kutu peynir 100 gr.
  • kurutulmuş domates 125 gr.
  • ceviz içi 100 gr.
  • sarmısak 2 baş
  • kaşığı zeytinyağı 2 tatlı
  • kaşığı kekik1 tatlı
  • kremşanti 4 yemek kaşığı
  • Tuz
Hazırlanışı


2 baş sarmısağı diş diş ayırıp soymadan, uç kısımlarını 1 cm. kalınlığında kesin. Kestiğiniz yüzeylere zeytinyağı damlatın. Sarmısak dişlerini kesilmiş uçları yukarı gelecek şekilde alüminyum folyoya dizip sarın. Önceden 200 derece ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirin. Folyadan çıkartıp ılımaya bırakın ve yumuşamış içleri sıkıp çıkartın. Domatesleri ince ince kıyın. Cevizleri hafif ateşte pembeleştirin. Soğuyunca derin dondurucu torbasına koyun, merdane yardımı ile üzerinden geçerek ufalayın. Beyaz peyniri ufalayın, taze kutu peyniri, sarmısak ve 4 yemek kaşığı kremşantiyi katın. Mikserde düzgün bir karışım oluncaya kadar karıştırın. Ceviz, domates ve kekik ilave edip yedirin. Ekmek üzerine sürüp servis yapın.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.