Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
buğulama, hamsi

Hamsi Buğulama

Eski 02-05-2011   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Hamsi Buğulama



Hamsi Buğulama
Malzemeler

  • 1 kg hamsi
  • 1 büyük soğan
  • 2 adet domates
Sos için;

  • Bir miktar sıvı yağ (iki üç kaşık kadar)
  • 2 adet domates
  • 1 adet yeşil soğan
  • 2, 3 diş sarımsak
  • Bir miktar maydanoz
Yapılışı

Hamsiler kılçıklarıyla beraber temizlenir ve yıkanır Sos yapımına geçilir Doğranmış soğan ve sarımsak yağda kavrulur, küçük doğranmış domatesler eklenir, tuz ve karabiber katılarak karıştırılıp sos haline gelmesi beklenir Domatesler çok sulu değilse sosu biraz sulandırmak gerekebilir Sos hazır olduğunda genişçe bir tencerenin dibine önce bir miktar sos yayılır ve üstüne hamsiler dizilir Hamsiler kaç kat olacaksa ona göre sos ayarlı bir şekilde hamsilerin arasına konulur Sonra tencereye sırayla halka şeklinde doğranan soğan dilimleri, domates dilimleri ve limon dilimleri konulur En üste maydanoz doğranır Limon suyu eklenir Son olarak malzemelerin üzerinde bir miktar sıvı yağ gezdirilir ve gerek görülürse tencerenin dibinde olacak şekilde birazcık su eklenir 15-20 dakika içinde hamsi buğulamanız hazır olacaktır Afiyet olsun

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Hamsi Buğulama

Eski 08-07-2011   #2
Şengül Şirin
Varsayılan

Cevap : Hamsi Buğulama



Hamsi Buğulama

Süre 35 dk
4 Kişilik







Malzemeler
  • 1 Kg hamsi
  • 3 Adet orta boy soğan
  • 1 Adet limon
  • 3 Adet domates
  • 2 Kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 Demet maydanoz
  • 8-10 Adet defne yaprağı
  • Tuz, karabiber
  • 1 Çay bardağı su
  • 1 Adet yağlı kağıt veya alüminyum folyo
Hazırlanışı
  1. Hamsilerin kafalarını ve kılçıklarını çıkartıp bol suda iyice yıkayın
  2. Hafifçe yağladığınız tepsiye balıkları bir sıra halinde dizin
  3. Üzerine halka halka doğradığınız soğanları dizin
  4. Soğanların üzerine yuvarlak kestiğiniz domatesleri ve incecik doğradığınız maydanozu ilave edin
  5. En üste limon dilimlerini ara ara yerleştirin, defne yapraklarını aradaki boşluklara sıkıştırın
  6. Tuz ve karabiberini ilave edip 1 çay bardağı suyu da koyduktan sonra üzerine 2 kahve fincanı zeytinyağını gezdirin
  7. Tepsinin ağzına yağlı kağıdı veya alüminyum folyoyu kapatıp orta ısılı fırında pişirin
  8. Hamsi buğulamayı fırından alıp soğutmadan yeşil salata ile servis yapın


__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.