ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Hamsi Buğulama (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=115627)

Şengül Şirin 02-05-2011 11:57 PM

Hamsi Buğulama
 
Hamsi Buğulama
Malzemeler

  • 1 kg hamsi
  • 1 büyük soğan
  • 2 adet domates
Sos için;

  • Bir miktar sıvı yağ (iki üç kaşık kadar)
  • 2 adet domates
  • 1 adet yeşil soğan
  • 2, 3 diş sarımsak
  • Bir miktar maydanoz
Yapılışı

Hamsiler kılçıklarıyla beraber temizlenir ve yıkanır. Sos yapımına geçilir. Doğranmış soğan ve sarımsak yağda kavrulur, küçük doğranmış domatesler eklenir, tuz ve karabiber katılarak karıştırılıp sos haline gelmesi beklenir. Domatesler çok sulu değilse sosu biraz sulandırmak gerekebilir. Sos hazır olduğunda genişçe bir tencerenin dibine önce bir miktar sos yayılır ve üstüne hamsiler dizilir. Hamsiler kaç kat olacaksa ona göre sos ayarlı bir şekilde hamsilerin arasına konulur. Sonra tencereye sırayla halka şeklinde doğranan soğan dilimleri, domates dilimleri ve limon dilimleri konulur. En üste maydanoz doğranır. Limon suyu eklenir. Son olarak malzemelerin üzerinde bir miktar sıvı yağ gezdirilir ve gerek görülürse tencerenin dibinde olacak şekilde birazcık su eklenir. 15-20 dakika içinde hamsi buğulamanız hazır olacaktır. Afiyet olsun.
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1296939424

Şengül Şirin 08-07-2011 04:36 PM

Cevap : Hamsi Buğulama
 
1 Eklenti(ler)
Hamsi Buğulama

Süre 35 dk.
4 Kişilik


http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1312724166




Malzemeler
  • 1 Kg hamsi
  • 3 Adet orta boy soğan
  • 1 Adet limon
  • 3 Adet domates
  • 2 Kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 Demet maydanoz
  • 8-10 Adet defne yaprağı
  • Tuz, karabiber
  • 1 Çay bardağı su
  • 1 Adet yağlı kağıt veya alüminyum folyo
Hazırlanışı
  1. Hamsilerin kafalarını ve kılçıklarını çıkartıp bol suda iyice yıkayın.
  2. Hafifçe yağladığınız tepsiye balıkları bir sıra halinde dizin.
  3. Üzerine halka halka doğradığınız soğanları dizin.
  4. Soğanların üzerine yuvarlak kestiğiniz domatesleri ve incecik doğradığınız maydanozu ilave edin.
  5. En üste limon dilimlerini ara ara yerleştirin, defne yapraklarını aradaki boşluklara sıkıştırın.
  6. Tuz ve karabiberini ilave edip 1 çay bardağı suyu da koyduktan sonra üzerine 2 kahve fincanı zeytinyağını gezdirin.
  7. Tepsinin ağzına yağlı kağıdı veya alüminyum folyoyu kapatıp orta ısılı fırında pişirin.
  8. Hamsi buğulamayı fırından alıp soğutmadan yeşil salata ile servis yapın.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.