![]() |
Hamsi Buğulama
Hamsi Buğulama
Malzemeler
Hamsiler kılçıklarıyla beraber temizlenir ve yıkanır. Sos yapımına geçilir. Doğranmış soğan ve sarımsak yağda kavrulur, küçük doğranmış domatesler eklenir, tuz ve karabiber katılarak karıştırılıp sos haline gelmesi beklenir. Domatesler çok sulu değilse sosu biraz sulandırmak gerekebilir. Sos hazır olduğunda genişçe bir tencerenin dibine önce bir miktar sos yayılır ve üstüne hamsiler dizilir. Hamsiler kaç kat olacaksa ona göre sos ayarlı bir şekilde hamsilerin arasına konulur. Sonra tencereye sırayla halka şeklinde doğranan soğan dilimleri, domates dilimleri ve limon dilimleri konulur. En üste maydanoz doğranır. Limon suyu eklenir. Son olarak malzemelerin üzerinde bir miktar sıvı yağ gezdirilir ve gerek görülürse tencerenin dibinde olacak şekilde birazcık su eklenir. 15-20 dakika içinde hamsi buğulamanız hazır olacaktır. Afiyet olsun. http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1296939424 |
Cevap : Hamsi Buğulama
1 Eklenti(ler)
Hamsi Buğulama
Süre 35 dk. 4 Kişilik http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1312724166 Malzemeler
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.