01-07-2011
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Kömbe
Kömbe
KÖMBE a Yörs 1 Dinsel bayramlarda ve bazı özel günlerde yapılan bir tür çörek (Bk ansikl böl )
—2 içli kömbe, dikdörtgen biçiminde açılmış kalın hamurun arasına haşlanmış patates, soğan ve yağ ya da kıyma, kavurma vb koyup iki sac arasında pişirerek yapılan bir tür börek
—Folk Yüz kömbesi, koyunların kuzulama döneminde yapılan bir tören (Bu mevsimde her evde kömbe denilen çörekler pişirilir ve yüz koyun yavrulayıncaya değin her gece bir evde toplanılıp eğlenceler düzenlenilerek bu çörekler yenir )
—ANSİKL Kömbe, has un, şeker, yağ ve sütle yapılır, üzerine çörekotu ve anason konur Bazı yörelerde dini bayram ve özel günlerde en yoksul aileler bile bu çöreği yapar, bayram kutlamasına gelenlere ve çocuklara ikram ederler
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|