12-25-2014
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Buzluk Böreği
Buzluk Böreği
Mutfağı : Türk
Türü : Hamur İşi
Pişirme Süresi : 10-20 dk
Zorluk : Kolay
Kişi Sayısı : 7-8
Tarif Sahibi : Emine Beder
Tarifin Malzemeleri
-
3 Adet Yufka
-
125 Gr Tereyağ
-
1 Adet Yumurta Sarısı
-
1 Miktar Çörekotu
-
1 Adet Soğan
-
350 Gr Yağsız Kıyma
-
4 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
-
1 Demet Maydanoz
-
1 Tutam Tuz
-
1 Tutam Karabiber
Tarifin Hazırlanışı
-
Tavaya sıvı yağı alalım
-
Küp doğranmış soğanı ve kıymayı ekleyerek kıymanın suyu çekilene dek kavuralım
-
Kıyılmış maydanozu, salçayı, tuzu ve karabiberi ekleyip birkaç kez çevirerek ateşten alalım
-
Üç yufkayı aralarını ve üzerini fırça yardımıyla erimiş margarinle yağlayıp üst üste serelim
-
Yufkaları sigara böreği sarar gibi 8 üçgen parça elde edecek şekilde keselim
-
Üçgen parçaların geniş kenarlarına kıymalı içten koyalım ve karşılıklı sivri kenarlarını hafifçe içe döndürüp rulo yaparak saralım
-
Yufkaları bir kevgire dizelim
-
Üzerlerine birkaç kez su gezdirelim
-
Suyu iyice süzüldükten sonra yufkaları margarinle yağlanmış fırın kabına dizip buzluğa koyarak donmalarını sağlayalım
-
Donan yufkaları buzluktan alıp çözülmeden üzerlerine yumurta sarısını sürelim
-
Önceden ısıtılmış 220°C ısılı fırında börekleri altları ve üstleri pembeleşene dek pişirelim ve hemen fırından çıkaralım
-

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|
|