Şeftali Reçeli Tarifi |
08-01-2014 | #1 |
Şengül Şirin
|
Şeftali Reçeli TarifiŞeftali Reçeli Tarifi Malzemeler
Önce harlı ateşte pişirmeye başlıyoruz (10 dk kadar) Ardından altını kısıyoruz Köpüklerini delikli kepçe yardımıyla topluyoruz, köpüğü tam anlamıyla yok etmek için tereyağımızı ekliyoruz(2 dk daha) Limon tuzumuzu da ekleyip 1 dk daha kadar kaynatıp ateşten indiriyoruz Reçelimizi yayvan cam veya emaye bir kaba boşaltıp, tozsuz güneşli bir ortamda 2-3 gün güneşte pişiriyoruz Üzerine tülbent veya mutfak şemsiyesi kapatabilirsiniz Not : Şeftalilerin çekirdeğine yakın kısmını çıkarırsanız daha açık renk bir reçel elde edersiniz, ben pembemsi rengi sevdiğim için çıkarmıyorum Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|