Şeftali Reçeli Tarifi |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Şeftali Reçeli TarifiŞeftali Reçeli Tarifi Malzemeler
30 dk bekletiyoruz![]() Önce harlı ateşte pişirmeye başlıyoruz (10 dk kadar) Ardından altını kısıyoruz Köpüklerini delikli kepçe yardımıyla topluyoruz, köpüğü tam anlamıyla yok etmek için tereyağımızı ekliyoruz(2 dk daha) Limon tuzumuzu da ekleyip 1 dk daha kadar kaynatıp ateşten indiriyoruz![]() Reçelimizi yayvan cam veya emaye bir kaba boşaltıp, tozsuz güneşli bir ortamda 2-3 gün güneşte pişiriyoruz ![]() Üzerine tülbent veya mutfak şemsiyesi kapatabilirsiniz ![]() Not : Şeftalilerin çekirdeğine yakın kısmını çıkarırsanız daha açık renk bir reçel elde edersiniz, ben pembemsi rengi sevdiğim için çıkarmıyorum ![]() Afiyet olsun ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|