ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Şeftali Reçeli Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1085615)

Şengül Şirin 08-01-2014 10:39 AM

Şeftali Reçeli Tarifi
 
3 Eklenti(ler)
Şeftali Reçeli Tarifi

http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1406878702






Malzemeler
  • 1 ölçü soyulmuş ay dilimlenmiş doğranmış şeftali (1.300 g)
  • Şeftali ölçüsünden 2 parmak eksik şeker (900 g)
  • 1/2 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 1 çay kaşığı tereyağı
Doğranmış seftalilerimizi derin bir çelik tencerede şekerle buluşturmak üzere biraz şeftali biraz şeker olmak üzere kat kat hazırlıyoruz. 30 dk bekletiyoruz.
Önce harlı ateşte pişirmeye başlıyoruz (10 dk kadar). Ardından altını kısıyoruz. Köpüklerini delikli kepçe yardımıyla topluyoruz, köpüğü tam anlamıyla yok etmek için tereyağımızı ekliyoruz(2 dk daha). Limon tuzumuzu da ekleyip 1 dk daha kadar kaynatıp ateşten indiriyoruz.
Reçelimizi yayvan cam veya emaye bir kaba boşaltıp, tozsuz güneşli bir ortamda 2-3 gün güneşte pişiriyoruz.
Üzerine tülbent veya mutfak şemsiyesi kapatabilirsiniz.
Not : Şeftalilerin çekirdeğine yakın kısmını çıkarırsanız daha açık renk bir reçel elde edersiniz, ben pembemsi rengi sevdiğim için çıkarmıyorum.
Afiyet olsun.



http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1406878702


http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1406878702


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.