![]() |
Şeftali Reçeli Tarifi
3 Eklenti(ler)
Şeftali Reçeli Tarifi
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1406878702 Malzemeler
Önce harlı ateşte pişirmeye başlıyoruz (10 dk kadar). Ardından altını kısıyoruz. Köpüklerini delikli kepçe yardımıyla topluyoruz, köpüğü tam anlamıyla yok etmek için tereyağımızı ekliyoruz(2 dk daha). Limon tuzumuzu da ekleyip 1 dk daha kadar kaynatıp ateşten indiriyoruz. Reçelimizi yayvan cam veya emaye bir kaba boşaltıp, tozsuz güneşli bir ortamda 2-3 gün güneşte pişiriyoruz. Üzerine tülbent veya mutfak şemsiyesi kapatabilirsiniz. Not : Şeftalilerin çekirdeğine yakın kısmını çıkarırsanız daha açık renk bir reçel elde edersiniz, ben pembemsi rengi sevdiğim için çıkarmıyorum. Afiyet olsun. http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1406878702 http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1406878702 |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.