Krep Tarifi |
06-12-2014 | #1 |
Şengül Şirin
|
Krep TarifiKREP TARİFİ 1 adet yumurta 2 su bardağı süt 2 su bardağı un tuz Yumurta ve sütü karıştırma kabında çırpın Tuz ve unu ekleyin ve tekrar çırpın Un miktarı az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz Krep boza kıvamında olmalı, düz geniş bir teflon tavayı ocağa koyup, az yağlayın Krep hamurundan 1 kepçe alıp tavanıza dökün Sallayarak tavanın heryerine yaydırın Arkasınıda çevirip pişirin ve tavadan alın Krep hamuru bitene kadar bu işlemi tekrarlayın Krepleri pişirirken sıvıyağ bittikçe az az ekleyin Arasına domates, peynir koyarak yiyebilirsiniz Hatta istediğiniz herşey konabilir Çok lezzetli oluyor Afiyet olsun Not: Bu ölçülerden orta boy tava kullanarak 5-6 tane çıkıyor Daha fazla istiyorsanız ölçüleri 2 misli olarak hazırlayın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|