Çıtır Börek |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Çıtır BörekÇıtır Börek İçin Malzemeler ; 3 tane yufka 3-4 tane patates 4-5 yemek kaşığı kadar tereyağı (eritilmiş) 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi Tuz, Karabiber 3 yemek kaşığı un Yapılışı ; İlk olarak patatesi haşlayıp, derin bir kabın içine koyun tuz ve karabiber ekleyip ezin Soğuması için bekletin 1 resimdeki gibisoğuduktan sonra kaşar peyniri rendesini ekleyip karıştırın ![]() 2 resimdeki gibi düz bir zemine 1 tane yufkayı serin Yufkanınyarısına 3 yemek kaşığı kadar tere yağını her yerine gelecek şekilde sürün Daha sonra yarın yemek kaşığı unu çay süzgeci ile her yerineeleyin 3 resimdeki gibi yufkanın diğer yarını üzerine kapatın veyine aynı şekilde 3 yemek kaşığı kadar tere yağı sürüp yarım yemek kaşığı un serpin ![]() (Yani 1 yemek kaşığı un yarı yarıya olacak şekilde 1 tane yufka için kullanılıyor )4 resimdeki gibi yufkanın düz kenarına patatesli harç koyun Kenarınıiçe doğru katlayın 1 tur sardıktan sonra elinizle hafif bir şekildebastırıp düzleyin Daha sonra 5 sefer çok sıkı olmayacak şekilde ruloolarak sarın ![]() 5 resimdeki gibi sarmış olduğunuz böreği 4 parmak kalınlığındaverev (yanlamasına) kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ![]() Üzerine tere yağı sürüp önceden ısıtılmış 200 C fırında nar gibi kızarana kadar pişirin Piştikten sonra ilk sıcaklığı çıkınca servis yapın…
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|