![]() |
Çıtır Börek
2 Eklenti(ler)
Çıtır Börek İçin Malzemeler ;
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1400578356 3 tane yufka 3-4 tane patates 4-5 yemek kaşığı kadar tereyağı (eritilmiş) 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi Tuz, Karabiber 3 yemek kaşığı un Yapılışı ; http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1400578356 İlk olarak patatesi haşlayıp, derin bir kabın içine koyun tuz ve karabiber ekleyip ezin. Soğuması için bekletin. 1.resimdeki gibi soğuduktan sonra kaşar peyniri rendesini ekleyip karıştırın. 2.resimdeki gibi düz bir zemine 1 tane yufkayı serin. Yufkanın yarısına 3 yemek kaşığı kadar tere yağını her yerine gelecek şekilde sürün. Daha sonra yarın yemek kaşığı unu çay süzgeci ile her yerine eleyin. 3.resimdeki gibi yufkanın diğer yarını üzerine kapatın ve yine aynı şekilde 3 yemek kaşığı kadar tere yağı sürüp yarım yemek kaşığı un serpin. (Yani 1 yemek kaşığı un yarı yarıya olacak şekilde 1 tane yufka için kullanılıyor.) 4.resimdeki gibi yufkanın düz kenarına patatesli harç koyun. Kenarını içe doğru katlayın. 1 tur sardıktan sonra elinizle hafif bir şekilde bastırıp düzleyin. Daha sonra 5 sefer çok sıkı olmayacak şekilde rulo olarak sarın. 5.resimdeki gibi sarmış olduğunuz böreği 4 parmak kalınlığında verev (yanlamasına) kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerine tere yağı sürüp önceden ısıtılmış 200 C fırında nar gibi kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra ilk sıcaklığı çıkınca servis yapın… |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.