ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Çıtır Börek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1084935)

Şengül Şirin 05-20-2014 12:33 PM

Çıtır Börek
 
2 Eklenti(ler)
Çıtır Börek İçin Malzemeler ;



http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1400578356

3 tane yufka
3-4 tane patates
4-5 yemek kaşığı kadar tereyağı (eritilmiş)
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Tuz,
Karabiber
3 yemek kaşığı un

Yapılışı ;

http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1400578356


İlk olarak patatesi haşlayıp, derin bir kabın içine koyun tuz ve
karabiber ekleyip ezin. Soğuması için bekletin. 1.resimdeki gibi
soğuduktan sonra kaşar peyniri rendesini ekleyip karıştırın.

2.resimdeki gibi düz bir zemine 1 tane yufkayı serin. Yufkanın
yarısına 3 yemek kaşığı kadar tere yağını her yerine gelecek şekilde
sürün. Daha sonra yarın yemek kaşığı unu çay süzgeci ile her yerine
eleyin. 3.resimdeki gibi yufkanın diğer yarını üzerine kapatın ve
yine aynı şekilde 3 yemek kaşığı kadar tere yağı sürüp yarım yemek
kaşığı un serpin.

(Yani 1 yemek kaşığı un yarı yarıya olacak şekilde 1 tane yufka için kullanılıyor.)

4.resimdeki gibi yufkanın düz kenarına patatesli harç koyun. Kenarını
içe doğru katlayın. 1 tur sardıktan sonra elinizle hafif bir şekilde
bastırıp düzleyin. Daha sonra 5 sefer çok sıkı olmayacak şekilde rulo
olarak sarın.

5.resimdeki gibi sarmış olduğunuz böreği 4 parmak kalınlığında
verev (yanlamasına) kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Üzerine tere yağı sürüp önceden ısıtılmış 200 C fırında nar gibi
kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra ilk sıcaklığı çıkınca servis yapın…


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.