![]() |
Milföylü Piliç Sarma |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Milföylü Piliç SarmaMilföylü Piliç Sarma Malzemeler: 4 adet tavuk but 4 adet kare milföy 1 adet yumurtanın sarısı 1 yemek kaşığı çörekotu Tuz, karabiber Hazırlanışı: Tavukları, üzerini geçecek kadar su koyup haşlayın ![]() Piştiğinde sudan çıkarın ve soğumalarını bekleyin ![]() Derilerini soyun ve üzerine tuz, karabiber serpin ![]() Oda sıcaklığında yumuşamış milföyleri, budun sap tarafından sarın ![]() Hazırladığınız milföylü tavukları tepsiye yerleştirin ![]() Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün ve çörekotu serpiştirin ![]() 5 dakika önceden 175 dereceye ayarlanmış fırında, üzerleri kızarıncaya kadar, ortalama 30 dakika pişirin ![]() Yanına haşlanmış sebzeler ekleyerek de servis yapabilirsiniz ![]() Afiyet olsun! ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|