02-07-2014
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Rulo Kat Poğaça
Rulo Kat Poğaça

- 1 adet yumurta (sarısı üzeri için)
- 1 su bardağı yoğurt
- yarım su bardağı sıvı yağ
- yarım paket kuru maya
- yarım paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1
5 tatlı kaşığı toz şeker
- un
içerisi için
ara katları için:
- oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin
Hem poğaça hem de börek tadında mükemmel bir lezzet… yapması da çok basit  
Yoğurma kabımızın içerisinde sıvı malzemeleri karıştırıp ardından azar azar un ilavesi ile yumuşak bir hamur yoğuralım 1 saat mayalanmaya bırakalım
Mayalanan hamurun tamamını ikiye bölelim Sonra hamurdan dörder beze alalım toplamda 8 beze yapmış olduk Bütün bezeleri tek tek açalım aralarını tereyağı ya da margarin ile yağlayalım Dört bezeyi üstüste koyalım en üstünü yağlamayalım (hamur açılacağı için yağlanmıyor) Diğer açılan dört hamuru da üst üste koyalım buzdolabında vakit varsa yarım saat hamuru dinlendirelim, vaktiniz yoksa hemen de açılabilir Hamurun dördünü birden tek seferde açalım üzerini çok az unlayabilirsiniz açma esnasında Uzunlamasına peynirli harçtan ekleyelim rulo gibi sarıp iki parmak genişliğinde keselim tepsiye dizelim, diğer açılan hamura da aynı işlemi yapalım Tepsiye dizerken peynirli kısmı yukarı getiriyoruz Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecede kızarana kadar pişirelim
Afiyet olsun


__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|