![]() |
Rulo Kat Poğaça
4 Eklenti(ler)
Rulo Kat Poğaça
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1391783436
Yoğurma kabımızın içerisinde sıvı malzemeleri karıştırıp ardından azar azar un ilavesi ile yumuşak bir hamur yoğuralım.1 saat mayalanmaya bırakalım. Mayalanan hamurun tamamını ikiye bölelim. Sonra hamurdan dörder beze alalım toplamda 8 beze yapmış olduk. Bütün bezeleri tek tek açalım aralarını tereyağı ya da margarin ile yağlayalım. Dört bezeyi üstüste koyalım en üstünü yağlamayalım (hamur açılacağı için yağlanmıyor). Diğer açılan dört hamuru da üst üste koyalım buzdolabında vakit varsa yarım saat hamuru dinlendirelim, vaktiniz yoksa hemen de açılabilir. Hamurun dördünü birden tek seferde açalım üzerini çok az unlayabilirsiniz açma esnasında. Uzunlamasına peynirli harçtan ekleyelim rulo gibi sarıp iki parmak genişliğinde keselim tepsiye dizelim, diğer açılan hamura da aynı işlemi yapalım. Tepsiye dizerken peynirli kısmı yukarı getiriyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecede kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun. http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1391783436 http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1391783436 http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1391783436 |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.