Saçaklı (Sakallı) Poğaça |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Saçaklı (Sakallı) PoğaçaSaçaklı (Sakallı) Poğaça Malzemeler : Hazırlanışı : Karıştırma kabına 1 su bardağı ılık süt, 1/2 su bardağı yoğurt ve sıvıyağ koyun İçine 1 adet yumurta kırın 1 yemek kaşığı toz şeker, 1/2 tatlı kaşığı tuz ve 1/2 yemek kaşığı kuru maya ekleyin En son 4-4,5 su bardağı unu yavaş yavaş ekleyip, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun![]() Un miktarı unun cinsine göre değişirHazırladığınız hamurun üzerini bir örtü ile kapatıp, ılık bir yerde kabarana kadar bekletin Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, yuvarlayın Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin Tepside bir müddet kabarana kadar bekletin Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin![]() Piştikten sonra poğaçaları fırından alıp, soğumaya bırakın Daha sonra poğaçaların ortasını yarım kesin İçine sevdiğiniz herhangi bir peynirden koyup, kesik kısmına labne peynir ya da krem peynir sürün![]() Peynir sürdüğünüz kısmı ince ince kıyılmış maydanoza, dereotuna, rendelenmiş kaşar peynirine ya da pul bibere batırıp, servis edebilirsiniz
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|