Panna Cotta |
06-17-2010 | #1 |
Şengül Şirin
|
Panna CottaPanna Cotta Sos İçin : * 1 yemek kaşığı toz şeker * 1 yemek kaşığı su * 1/2 su bardağı yabani meyve, taze veya donmuş (frenk üzümü, böğürtlen, ahududu, likapa, kara dut, vb) Malzemeler: * 200 ml süt kreması (Marketlerin soğuk raflarında duran Pınar, Ülker, Sek gibi markaların adı altında satılan kremalardan Bir küçük kutusu 200 ml geliyor) * 1/2 su bardağı (cup) süt (125 ml) * 1/2 su bardağı (cup) toz şeker (1125 gr) * 2 tatlı kaşığı (tsp) toz jelatin (aktarlarda bulabilirsiniz) * 2 yemek kaşığı (tbs) su * 3/4 su bardağ (cup) süzme yoğurt (190 gr) * 1/2 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu (vanilya, damla sakızı gibi lezzetlendiricilerle de yapılabilir) Hazırlanması: * Küçük bir sos tenceresinin içine sütü, kremayı koyun Orta ateşte, tel çırpıcıyla karıştırarak ısınana kadar pişirin * Ocağın üstünden alın İçine toz şekeri ekleyin ve şeker eriyene kadar karıştırın * Küçük bir bardağın içine 2 yemek kaşığı suyu ve 2 tatlı kaşığı toz jelatini koyun Jöle tamamen eriyene kadar karıştırın Dikkat edin topaklanmasın * Bu jöleli karışımı; süt, krema ve şekerden oluşan karışımın içine dökün Yine karıştırın Son olarak süzme yoğurdu ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin Tel çırpıcıyla çırpın * Hazırladığınız panna cotta’nızı 4 adet küçük bardağa eşit olarak paylaştırın Buzdolabına koyun ve 5-6 saat, iyice soğuyana kadar bekletin Sosun Hazırlanması : * Küçük bir sos tenceresinin içine 1 yemek kaşığı suyu ve 1 yemek kaşığı şekeri koyun * Kısık ateşte şeker eriyene kadar fokurdatın Meyveleri içine katın 2-3 dakika daha pişirin * Bir kenarda soğuması için bekletin * Servis yaparken, bu sostan panna cotta’ların üzerine dökün ve afiyetle yiyin
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|