![]() |
Panna Cotta
1 Eklenti(ler)
Panna Cotta
Sos İçin : * 1 yemek kaşığı toz şeker * 1 yemek kaşığı su * 1/2 su bardağı yabani meyve, taze veya donmuş (frenk üzümü, böğürtlen, ahududu, likapa, kara dut, vb.) Malzemeler: * 200 ml süt kreması (Marketlerin soğuk raflarında duran Pınar, Ülker, Sek gibi markaların adı altında satılan kremalardan. Bir küçük kutusu 200 ml geliyor.) * 1/2 su bardağı (cup) süt (125 ml) * 1/2 su bardağı (cup) toz şeker (112.5 gr) * 2 tatlı kaşığı (tsp) toz jelatin (aktarlarda bulabilirsiniz) * 2 yemek kaşığı (tbs) su * 3/4 su bardağ (cup) süzme yoğurt (190 gr) * 1/2 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu (vanilya, damla sakızı gibi lezzetlendiricilerle de yapılabilir) http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1276774737 Hazırlanması: * Küçük bir sos tenceresinin içine sütü, kremayı koyun. Orta ateşte, tel çırpıcıyla karıştırarak ısınana kadar pişirin. * Ocağın üstünden alın. İçine toz şekeri ekleyin ve şeker eriyene kadar karıştırın. * Küçük bir bardağın içine 2 yemek kaşığı suyu ve 2 tatlı kaşığı toz jelatini koyun. Jöle tamamen eriyene kadar karıştırın. Dikkat edin topaklanmasın. * Bu jöleli karışımı; süt, krema ve şekerden oluşan karışımın içine dökün. Yine karıştırın. Son olarak süzme yoğurdu ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin. Tel çırpıcıyla çırpın. * Hazırladığınız panna cotta’nızı 4 adet küçük bardağa eşit olarak paylaştırın. Buzdolabına koyun ve 5-6 saat, iyice soğuyana kadar bekletin. Sosun Hazırlanması : * Küçük bir sos tenceresinin içine 1 yemek kaşığı suyu ve 1 yemek kaşığı şekeri koyun. * Kısık ateşte şeker eriyene kadar fokurdatın. Meyveleri içine katın. 2-3 dakika daha pişirin. * Bir kenarda soğuması için bekletin. * Servis yaparken, bu sostan panna cotta’ların üzerine dökün ve afiyetle yiyin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.