Limonlu ve Ekmek Kıtırlı Tavuk |
06-17-2010 | #1 |
Şengül Şirin
|
Limonlu ve Ekmek Kıtırlı TavukLimonlu ve Ekmek Kıtırlı Tavuk Malzemeler: * Tuz * Karabiber * 2 limon * 2 çorba kaşığı tereyağı * 4-5 dilim bayat ekmek * 1 adet tavuk * 1 kuru soğan (halka halka doğranmış) * Zeytinyağı Hazırlanması: * Fırını önceden 220 derece ısıtın Tavuğun fazla yağlarını ve içindeki fazlalıklarını temizleyip yıkayın ve kağıt havluyla kurulayın * Soğanları küçük bir tavada 3 kaşık zeytinyağı ile 1-2 dakika kavurun Tepside pişirecekseniz tepsiye soğanları yayın Eğer fırın poşeti kullanıcaksanız torbanın içine soğanları yerleştirin * Tavuğun içine dilimlediğiniz limonları doldurun ve bacaklarını bağlayıp kanatlarını gövdesinin altına sıkıştırın Tuz ve karabiberle ovun * Tavuğun etrafını erimiş tereyağı ile fırçalayın ve soğanların üzerine yerleştirin Eğer torba kullandıysanız ağzını bağlayıp iğneyle bir kaç yerinden delin ve fırına verin * Tavuk fırında pişerken, ekmek dilimlerini küp küp doğrayın Bir tavada 2 çorba kaşığı zeytinyağını kızdırın ve ekmekleri içine atıp hafif kahverengi olana kadar kızartın * Ekmekler kızardıktan sonra ocağı kapatın, tuz ve karabiber serpin Ekmekleri kırmadan tavayı biraz sallayarak karıştırın * Tavuğu, içindeki limonları tercihen çıkartarak veya yanına koyarak bir servis tabağına yerleştirin Yanına da kızarmış ekmekleri koyarak servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|