ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Limonlu ve Ekmek Kıtırlı Tavuk (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=108132)

Şengül Şirin 06-17-2010 02:36 PM

Limonlu ve Ekmek Kıtırlı Tavuk
 
1 Eklenti(ler)
Limonlu ve Ekmek Kıtırlı Tavuk

Malzemeler:

* Tuz
* Karabiber
* 2 limon
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 4-5 dilim bayat ekmek
* 1 adet tavuk
* 1 kuru soğan (halka halka doğranmış)
* Zeytinyağı

http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1276774563

Hazırlanması:

* Fırını önceden 220 derece ısıtın. Tavuğun fazla yağlarını ve içindeki fazlalıklarını temizleyip yıkayın ve kağıt havluyla kurulayın.

* Soğanları küçük bir tavada 3 kaşık zeytinyağı ile 1-2 dakika kavurun. Tepside pişirecekseniz tepsiye soğanları yayın. Eğer fırın poşeti kullanıcaksanız torbanın içine soğanları yerleştirin.

* Tavuğun içine dilimlediğiniz limonları doldurun ve bacaklarını bağlayıp kanatlarını gövdesinin altına sıkıştırın. Tuz ve karabiberle ovun.

* Tavuğun etrafını erimiş tereyağı ile fırçalayın ve soğanların üzerine yerleştirin. Eğer torba kullandıysanız ağzını bağlayıp iğneyle bir kaç yerinden delin ve fırına verin.

* Tavuk fırında pişerken, ekmek dilimlerini küp küp doğrayın. Bir tavada 2 çorba kaşığı zeytinyağını kızdırın ve ekmekleri içine atıp hafif kahverengi olana kadar kızartın.

* Ekmekler kızardıktan sonra ocağı kapatın, tuz ve karabiber serpin. Ekmekleri kırmadan tavayı biraz sallayarak karıştırın.

* Tavuğu, içindeki limonları tercihen çıkartarak veya yanına koyarak bir servis tabağına yerleştirin. Yanına da kızarmış ekmekleri koyarak servis yapın.:orjinal:


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.