![]() |
Mozaik Ekmek |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Mozaik EkmekMalzemeler: Beyaz hamur için: 2 bardak beyaz un ½ tatlı kaşığı instant kuru maya ½ tatlı kaşığı tuz ¾ bardak su, oda sıcaklığında 2 çorba kaşığı zeytinyağı Çavdarlı hamur için: ¾ bardak beyaz çavdar unu ½ bardak beyaz un ½ bardak tam buğday unu ½ tatlı kaşığı instant kuru maya ½ tatlı kaşığı tuz 1 çorba kaşığı kakao 1 çorba kaşığı pekmez ¾ bardak su, oda sıcaklığında 1 çorba kaşığı tereyağı Tarifi Beyaz hamur için: Unu, tuzu ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın ![]() ![]() ![]() Çavdarlı hamur için; Unları, tuzu, kakaoyu, kuru mayayı ve pekmezi geniş bir kapta karıştırın ![]() ![]() ![]() Hamurları ayrı kaplara alıp üstlerini streçfilm ile kapayıp evin ılık bir yerinde 1 saat mayalanmaya bırakın ![]() Hazırladığınız her hamuru 7'şer parçaya ayırın ![]() ![]() ![]() Hamuru 12cm x 21cm x 8cm ebatlarında bir ekmek kalıbına yerleştirin ve 1 saat daha kabarması için bekletin ![]() Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 45 dakika, ya da üstü iyice kızarana kadar pişirin ![]() Fırından çıktıktan 10 dakika sonra kalıptan çıkarıp bir soğutma teline alın ve yarım saat bekletip servis edin ![]() ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|