![]() |
Mozaik Ekmek
1 Eklenti(ler)
Malzemeler:
Beyaz hamur için: 2 bardak beyaz un ½ tatlı kaşığı instant kuru maya ½ tatlı kaşığı tuz ¾ bardak su, oda sıcaklığında 2 çorba kaşığı zeytinyağı Çavdarlı hamur için: ¾ bardak beyaz çavdar unu ½ bardak beyaz un ½ bardak tam buğday unu ½ tatlı kaşığı instant kuru maya ½ tatlı kaşığı tuz 1 çorba kaşığı kakao 1 çorba kaşığı pekmez ¾ bardak su, oda sıcaklığında 1 çorba kaşığı tereyağı http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1274098565 Tarifi Beyaz hamur için: Unu, tuzu ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın. Oda sıcaklığındaki suyu ve zeytinyağını ilave ederek hamurunuzu 7 dakika yoğurun. Hamurunuz yumuşacık ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır. Çavdarlı hamur için; Unları, tuzu, kakaoyu, kuru mayayı ve pekmezi geniş bir kapta karıştırın. Oda sıcaklığındaki suyu ve tereyağını ilave ederek hamurunuzu 5 dakika yoğurun. Hamurunuz yumuşacık ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır. Hamurları ayrı kaplara alıp üstlerini streçfilm ile kapayıp evin ılık bir yerinde 1 saat mayalanmaya bırakın. Hazırladığınız her hamuru 7'şer parçaya ayırın. 14 parça hamuru mutfak tezgahı üzerinde karışık olarak yanyana koyarak iki elinizle fazlaca yoğurmadan kalınca bir rulo haline getirin. (Fazla yoğurursanız mermer görüntüsü kaybolup hamur açık kahverengi bir renk alır). Hamuru 12cm x 21cm x 8cm ebatlarında bir ekmek kalıbına yerleştirin ve 1 saat daha kabarması için bekletin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 45 dakika, ya da üstü iyice kızarana kadar pişirin. Fırından çıktıktan 10 dakika sonra kalıptan çıkarıp bir soğutma teline alın ve yarım saat bekletip servis edin.:orjinal: |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.