![]() |
Lahana Strudeli |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Lahana StrudeliLahana Strudeli Lahana Strudeli MALZEMELER 1 küçük lahanananın dış yaprakları 1 soğan 25 gr tereyağı 350 gr kıyma 4 yemek kaşığı galeta unu 200 gr İri rendelenmiş kaşar 1 fincan haşlanmış barbunya Tuz biber kimyon Hamur için: 2 bardaktan biraz az Un (250 gr) 2 yumurta 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 su bardağı sıcak Su Tuz YAPILIŞ TARİFİ Hamuru yumurtalardan birininin sarısını ayırıp diğer tüm malzemeyi karıştırarak yoğurun ![]() bekletin ![]() Lahananın dışta kalan büyük yapraklarını ayırın ![]() atın ![]() kaşık şeker koyarsanız tadı daha hoş olacaktır) ![]() Soğanı küp küp kesip tereyağında kızartın ![]() koyup pişirin ![]() ![]() Hamurdan küçük bir parçayı süslemek için ayırıp kalanını tek parça olarak açın ![]() ![]() hamurun üzerine aralarında boşluk kalmayacak şekilde iki kat olarak dizin ![]() ![]() ![]() Yağlanmış tepsiye koyun ![]() sarısı sürün ![]() pişirin ![]() Dilimleyerek yanında domates sosu ile servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|