Paskalya Çöreği..=) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Paskalya Çöreği..=)![]() Malzemeler : 4,5 su bardağı un 3 adet yumurta (1 yumurtanın sarısı ayrılır) 1,5 su bardağı pudra şekeri 1/4 paket margarin 2 tatlı kaşığı yaş maya 2 - 3 tatlı kaşığı mahlep 2 - 2,5 kahve fincanı süt 1 çorba kaşığı fındık içi Tuz Hazırlanışı : Un elenir Ortasına; ılık sütle ezilmiş maya, margarin, yumurta, pudra şekeri, tuz ve mahlep eklenip, yoğrulur Yumuşak bir hamur elde edilir Üzeri örtülüp, ılık bir yerde 1 saat mayalandırılır Hamur iki misli kabarınca 9 parçaya ayrılır Her parça; ortası şişkin, kenarları ince çubuklar halinde 20 cm kadar yuvarlanır 3 tanesi bir araya getirilip saç örgüsü yapılır Yağlanmış tepsiye koyulup, biraz daha mayalandırılır Üzerine yumurta sarısı sürülüp, kıyılmış fındık serpilir Önceden ısıtılmış 180° ısılı fırında pişirilir Paskalyanın üzerinin iyice kızarmasını istiyorsanız; yumurta sarısına 1 - 2 çay kaşığı vişne reçeli, vişne suyu veya pekmez koyup karıştırın, çöreğin üzerine sürün Üzerine kâğıt havlu, kâğıt havlunun üzerine de tencerenin kapağını kapatın |
|
|
|