![]() |
Paskalya Çöreği..=)
http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg Malzemeler : 4,5 su bardağı un 3 adet yumurta (1 yumurtanın sarısı ayrılır) 1,5 su bardağı pudra şekeri 1/4 paket margarin 2 tatlı kaşığı yaş maya 2 - 3 tatlı kaşığı mahlep 2 - 2,5 kahve fincanı süt 1 çorba kaşığı fındık içi Tuz Hazırlanışı : Un elenir. Ortasına; ılık sütle ezilmiş maya, margarin, yumurta, pudra şekeri, tuz ve mahlep eklenip, yoğrulur. Yumuşak bir hamur elde edilir. Üzeri örtülüp, ılık bir yerde 1 saat mayalandırılır. Hamur iki misli kabarınca 9 parçaya ayrılır. Her parça; ortası şişkin, kenarları ince çubuklar halinde 20 cm. kadar yuvarlanır. 3 tanesi bir araya getirilip saç örgüsü yapılır. Yağlanmış tepsiye koyulup, biraz daha mayalandırılır. Üzerine yumurta sarısı sürülüp, kıyılmış fındık serpilir. Önceden ısıtılmış 180° ısılı fırında pişirilir. Paskalyanın üzerinin iyice kızarmasını istiyorsanız; yumurta sarısına 1 - 2 çay kaşığı vişne reçeli, vişne suyu veya pekmez koyup karıştırın, çöreğin üzerine sürün. Üzerine kâğıt havlu, kâğıt havlunun üzerine de tencerenin kapağını kapatın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.