ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Paskalya Çöreği..=) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1063097)

Prof. Dr. Sinsi 11-29-2012 08:01 AM

Paskalya Çöreği..=)
 


http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

Malzemeler :

4,5 su bardağı un

3 adet yumurta (1 yumurtanın sarısı ayrılır)

1,5 su bardağı pudra şekeri

1/4 paket margarin

2 tatlı kaşığı yaş maya

2 - 3 tatlı kaşığı mahlep

2 - 2,5 kahve fincanı süt

1 çorba kaşığı fındık içi

Tuz

Hazırlanışı :

Un elenir. Ortasına; ılık sütle ezilmiş maya, margarin, yumurta, pudra şekeri, tuz ve mahlep eklenip, yoğrulur. Yumuşak bir hamur elde edilir. Üzeri örtülüp, ılık bir yerde 1 saat mayalandırılır.

Hamur iki misli kabarınca 9 parçaya ayrılır. Her parça; ortası şişkin, kenarları ince çubuklar halinde 20 cm. kadar yuvarlanır.

3 tanesi bir araya getirilip saç örgüsü yapılır. Yağlanmış tepsiye koyulup, biraz daha mayalandırılır. Üzerine yumurta sarısı sürülüp, kıyılmış fındık serpilir. Önceden ısıtılmış 180° ısılı fırında pişirilir.

Paskalyanın üzerinin iyice kızarmasını istiyorsanız; yumurta sarısına 1 - 2 çay kaşığı vişne reçeli, vişne suyu veya pekmez koyup karıştırın, çöreğin üzerine sürün. Üzerine kâğıt havlu, kâğıt havlunun üzerine de tencerenin kapağını kapatın.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.