![]() |
Çin Üsulu Pilav |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çin Üsulu Pilav![]() Malzemeler 1 adet dilimlenmiş orta boy soğan 2-3 küçük veya büyük parçalara bölünmüş patates 2 adet dilimlenmiş havuç 1 su bardağı dolusu mantar (dilimlenmemiş, tam) Yarım kilo kemiksiz küçük parçalara ayrılmış kırmızı et (dana veya kuzu olabilir) 1 porsiyon pişirilmiş pirinç Tarif Derin bir tavayı ısıtın ve 2 yemek kaşığı ayçiçek / mısırözü yağı koyun ![]() Dilimlenmiş soğanları yumuşayana kadar orta ateşte hafifçe kızartın ![]() Eti başka bir tavada kahverengi oluncaya kadar kızartın sonra etleri soğana ekleyin ![]() Su ekleyin ve 2 saat boyunca haşlayın ![]() Sonra patatesleri, havucu ve mantarları ekleyip haşlamaya devam edin ![]() Patates ve havuç yumuşadıktan sonra karıştırarak 15 dakika daha haşlayın ![]() Pilavla karıştırarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|