ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Çin Üsulu Pilav (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1063096)

Prof. Dr. Sinsi 11-29-2012 08:01 AM

Çin Üsulu Pilav
 


http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

Malzemeler

1 adet dilimlenmiş orta boy soğan

2-3 küçük veya büyük parçalara bölünmüş patates

2 adet dilimlenmiş havuç

1 su bardağı dolusu mantar (dilimlenmemiş, tam)

Yarım kilo kemiksiz küçük parçalara ayrılmış kırmızı et (dana veya kuzu olabilir)

1 porsiyon pişirilmiş pirinç
Tarif

Derin bir tavayı ısıtın ve 2 yemek kaşığı ayçiçek / mısırözü yağı koyun.

Dilimlenmiş soğanları yumuşayana kadar orta ateşte hafifçe kızartın.

Eti başka bir tavada kahverengi oluncaya kadar kızartın sonra etleri soğana ekleyin.

Su ekleyin ve 2 saat boyunca haşlayın.

Sonra patatesleri, havucu ve mantarları ekleyip haşlamaya devam edin.

Patates ve havuç yumuşadıktan sonra karıştırarak 15 dakika daha haşlayın.

Pilavla karıştırarak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.