![]() |
Tuzlu Üçken |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tuzlu Üçken![]() MALZEMELER 200 gr un 1 Su bardağından az su 70 gr tereyağı 1 Çorba kaşığı tuz HAZIRLANIŞI 1 Su bardağından iki parmak az suyu kaynatın ![]() 1 Çorba kaşığı kadar ayırdıktan sonra tereyağını katıp karıştırarak yağı suda eritin ![]() Tencereyi ateşten indirin ![]() Tahta bir kaşıkla hızla karıştırırken unu boşaltın ![]() Unu topak kalmayacak şekilde karıştırıp tencereyi tekrar ateşe oturtun ![]() Karıştırmaya ara vermeden karışımı 1-2 dakika kaynatın ![]() Tencereyi ateşten indirip içindekini unlanmış mermerin üzerine dökün ![]() Üzerine nemli bez örtüp hamuru iki saat kadar dinlenmeye bırakın ![]() Bu sürenin sonunda hamuru merdaneyle 2 milim kalınlığında açın ![]() Keskin bir bıçakla üçgen biçiminde parçalara bölün ![]() Bir fırın tepsisini yağlayın ![]() Üçgen biçimindeki hamurları bu tepsiye aralık bırakarak dizin ![]() Üzerlerine tuzda serptikten sonra tepsiyi orta ısılı fırına sürün ![]() Tuzlu üçgenler pişince tepsiyi fırından çıkarıp içindekileri soğumaya bırakın ![]() Üçgenler soğuyunca tepsiden alıp servis yapın ![]() AFİYET OLSUN |
![]() |
![]() |
|