Türk Kahvesi Yapımı(Türk Usullerine Göre) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Türk Kahvesi Yapımı(Türk Usullerine Göre)![]() Malzemeler: * 1,5 çay kaşığı şeker (şekerli sevenler için ; 2-2,5 çay kaşığı) * 2 çay kaşığı kahve * 1 kahve fincanı su Hazırlanması: * Malzemeler her türk kahvesinde aynıdır Ama malzemelerin koyuluş sıraları ve kullanım şekilleri kahvenin tadını ve köpük oranını çok büyük miktarda değiştirir![]() * Kahveyi yapacağınız su normal musluk suyu olmamalıdır Damacana su kullanılmalı Bu su mutlaka buzdolabında tutulmalı ve olabilecek en soğuk su kullanılmalıdır![]() * Bir fincan soğuk su, 1,5 çay kaşığı şeker, 2 çay kaşığı türk kahvesi cezveye koyulur Kısık ateşte iyice köpürene kadar, aynı istikamette olacak şekilde sürekli karıştırılır![]() * Köpürdüğünü gördüğünüz an ikinci kişi için ayrılan soğuk su koyulur, karıştırılır 10 saniye kadar sonra ikinci kişinin şekeri ve kahvesi koyulur![]() * Köpürme görülünce, 3 kişi için ayrılan soğuk su koyulur, karıştırılır 10 saniye kadar sonra üçüncü kişinin şekeri ve kahvesi koyulur![]() * Köpürme görülünce, 4 kişininin malzemeleri önceki kişilerde yapılan uygulama gibi yapılır![]() * Tarif edilen şekilde buz gibi damacana soğuk su kullanılırsa ve tarif edilen şekilde yapılırsa, bilimsel olarak da en homojenik, en lezzetli, en köpüklü türk kahvesine ulaşacağınızı göreceksiniz ![]() |
|
|
|