ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Türk Kahvesi Yapımı(Türk Usullerine Göre) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1063009)

Prof. Dr. Sinsi 11-29-2012 08:15 AM

Türk Kahvesi Yapımı(Türk Usullerine Göre)
 


http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

Malzemeler:
* 1,5 çay kaşığı şeker (şekerli sevenler için ; 2-2,5 çay kaşığı)
* 2 çay kaşığı kahve
* 1 kahve fincanı su

Hazırlanması:
* Malzemeler her türk kahvesinde aynıdır. Ama malzemelerin koyuluş sıraları ve kullanım şekilleri kahvenin tadını ve köpük oranını çok büyük miktarda değiştirir.
* Kahveyi yapacağınız su normal musluk suyu olmamalıdır. Damacana su kullanılmalı. Bu su mutlaka buzdolabında tutulmalı ve olabilecek en soğuk su kullanılmalıdır.
* Bir fincan soğuk su, 1,5 çay kaşığı şeker, 2 çay kaşığı türk kahvesi cezveye koyulur. Kısık ateşte iyice köpürene kadar, aynı istikamette olacak şekilde sürekli karıştırılır.
* Köpürdüğünü gördüğünüz an ikinci kişi için ayrılan soğuk su koyulur, karıştırılır. 10 saniye kadar sonra ikinci kişinin şekeri ve kahvesi koyulur.
* Köpürme görülünce, 3. kişi için ayrılan soğuk su koyulur, karıştırılır. 10 saniye kadar sonra üçüncü kişinin şekeri ve kahvesi koyulur.
* Köpürme görülünce, 4. kişininin malzemeleri önceki kişilerde yapılan uygulama gibi yapılır.
* Tarif edilen şekilde buz gibi damacana soğuk su kullanılırsa ve tarif edilen şekilde yapılırsa, bilimsel olarak da en homojenik, en lezzetli, en köpüklü türk kahvesine ulaşacağınızı göreceksiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.