Keçi Patamağı Pişi |
11-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Keçi Patamağı PişiMalzemeler ? 2 yumurta ? 1 tatlı kaşığı tuz ? Aldığı kadar un ? 1 su bardağı yoğurt ? 1 çay bardağı yağ ? 1 tatlı kaşığı karbonat ? Kızartmak için sıvı yağ Keçi Patamağı tarifi 1 Yoğurdun içine karbonat konulup, hamur kabına konulur 2 tuz, yumurta ve yağ ilave edilip çatalla iyice çırpılır 3 Un ilave edilip iyice yoğrulur 4 Hamurun kıvamı kulak memesi yumuşaklığında gelince hamur iki parçaya ayrılır 5 Hamurun bir parçası tezgâhta elle yuvarlanarak uzun ince rulo yapılır 6 Hamur rulosu 5 cm uzunluğunda parçalara ayrılır Her parçanın iki tarafından hafifçe bıçakla kesilerek keçi ayağı görüntüsü verilir 7 Kalan hamurların hepsi bu şekilde yapılır 8 Hazırlanan keçi patamakları kızgın yağa atılıp iki taraflı kızartılır |
|