![]() |
Paşa Mezeli Kanepe |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Paşa Mezeli Kanepe![]() Malzemeler 5 dilim ekmek 3 adet çarliston biber 2 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı su 1 çay kaşığı kimyon 1 yemek kaşığı dövülmüş ceviz içi 1 çay kaşığı nane 1 yemek kaşığı dilimlenmiş siyah zeytin Taze nane yaprakları Hazırlanışı Çarliston biberleri yıkayıp sap ve pullarını kesip temizleyin ![]() Orta büyüklükte doğrayıp kızgın yağda kızartın ![]() Sos tavasına; kızarmış biber, salça, su, kimyon, nane ve ceviz içini alın ![]() Orta dereceli ateşte arada bir karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin ![]() Tavayı ocaktan indirip ılınması için bekletin ![]() Ekmekleri; makinede ya da fırın ızgarasında kızartın ![]() Hazırlamış olduğunuz biberli sosu; ekmeklerin üzerine sürün ![]() Zeytin dilimleri ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|