Uludağ Tatlisi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Uludağ TatlisiULUDAĞ TATLISI ![]() MALZEMELER: 1 kilo kestane, 750 gram toz şeker, 8 yumurta, 50 gram Antep fıstığı, 50 gram meyve şekerlemesi, 3 çorba kaşığı un, 2 tatlı kaşığı vanilya, su ![]() YAPILIŞI: Kestaneler yıkanır, dış kabukları soyulur, tencereye konur, ?Tencere suyla doldurulur Ateşe oturtulur iç kabukları soyul*maya başlayıncaya kadar kaynatılır![]() ?Ateşten alınır, suyu süzülür Kestanelerin kabukları soyulur, tek*rar tencereye konur![]() ?Üstlerini örtecek kadar su ilave edilir, ateşe oturtulur ![]() ?1 fincan kadar suyu kalınca 500 gram şeker konur ![]() ?Suyunu çekinceye kadar kaynatılır ![]() ?Vanilya konup ateşten indirilir ![]() 5 yumurta ve 3 çorba kaşığı unla ?kek? yapılır Sonra servis tabağına konur![]() ?Kestaneler seyrek telli elekten kekin üzerine geçirilir ![]() ?250 gram şeker ile 5 yumurta sıkından ?Krem şanti? yapılır Torbaya doldurulup kestanelerin üstüne sıkılır![]() Krem donunca meyve şekerlemeleriyle süslenip servis yapılır ![]() |
|
|
|