ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Uludağ Tatlisi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1062875)

Prof. Dr. Sinsi 11-29-2012 08:38 AM

Uludağ Tatlisi
 
ULUDAĞ TATLISI



http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg


MALZEMELER:

1 kilo kestane,

750 gram toz şeker,

8 yumurta,

50 gram Antep fıstığı,

50 gram meyve şekerlemesi,

3 çorba kaşığı un,

2 tatlı kaşığı vanilya,

su.

YAPILIŞI:

Kestaneler yıkanır, dış kabukları soyulur, tencereye konur,

?Tencere suyla doldurulur. Ateşe oturtulur. iç kabukları soyul*maya başlayıncaya kadar kaynatılır.

?Ateşten alınır, suyu süzülür. Kestanelerin kabukları soyulur, tek*rar tencereye konur.

?Üstlerini örtecek kadar su ilave edilir, ateşe oturtulur.

?1 fincan kadar suyu kalınca 500 gram şeker konur.

?Suyunu çekinceye kadar kaynatılır.

?Vanilya konup ateşten indirilir.

5 yumurta ve 3 çorba kaşığı unla ?kek? yapılır. Sonra servis tabağına konur.

?Kestaneler seyrek telli elekten kekin üzerine geçirilir.

?250 gram şeker ile 5 yumurta sıkından ?Krem şanti? yapılır. Torbaya doldurulup kestanelerin üstüne sıkılır.

Krem donunca meyve şekerlemeleriyle süslenip servis yapılır.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.