![]() |
Uludağ Tatlisi
ULUDAĞ TATLISI
http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg MALZEMELER: 1 kilo kestane, 750 gram toz şeker, 8 yumurta, 50 gram Antep fıstığı, 50 gram meyve şekerlemesi, 3 çorba kaşığı un, 2 tatlı kaşığı vanilya, su. YAPILIŞI: Kestaneler yıkanır, dış kabukları soyulur, tencereye konur, ?Tencere suyla doldurulur. Ateşe oturtulur. iç kabukları soyul*maya başlayıncaya kadar kaynatılır. ?Ateşten alınır, suyu süzülür. Kestanelerin kabukları soyulur, tek*rar tencereye konur. ?Üstlerini örtecek kadar su ilave edilir, ateşe oturtulur. ?1 fincan kadar suyu kalınca 500 gram şeker konur. ?Suyunu çekinceye kadar kaynatılır. ?Vanilya konup ateşten indirilir. 5 yumurta ve 3 çorba kaşığı unla ?kek? yapılır. Sonra servis tabağına konur. ?Kestaneler seyrek telli elekten kekin üzerine geçirilir. ?250 gram şeker ile 5 yumurta sıkından ?Krem şanti? yapılır. Torbaya doldurulup kestanelerin üstüne sıkılır. Krem donunca meyve şekerlemeleriyle süslenip servis yapılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.